Γνωρίστε μια από τις μεγαλύτερες

και παλαιότερες εταιρείες στην Ελλάδα στο χώρο των αναπνευστικών συσκευών

Λίγα λόγια για εμάς

Είμαστε μία από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες – αμιγώς ελληνική – εταιρείες στο χώρο των αναπνευστικών συσκευών για κατ’ οίκον θεραπεία διάφορων διαταραχών κατά τον ύπνο, έχοντας συμπληρώσει 30 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας, διατηρώντας σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης με ασθενείς και συνεργάτες.

Κύριες δραστηριότητες μας είναι η διανομή, εμπορία, εκμίσθωση & τεχνική υποστήριξη ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τη διάγνωση, διαχείριση και την κατ’ οίκον θεραπεία ασθενών που πάσχουν από διάφορους τύπους αναπνευστικών παθήσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα ειδικότερα κατά τη διάρκεια του ύπνου. 


Η τεχνογνωσία μας

Ειδικευόμαστε στον τομέα των αναπνευστικών συσκευών θετικής πίεσης (CPAP) για τη θεραπεία του συνδρόμου άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), εναλλασσόμενης θετικής πίεσης (Βi-level) για περιπτώσεις αναπνευστικής ανεπάρκειας, αναπνευστήρων πίεσης-όγκου (volume ventilators) για σοβαρότατες περιπτώσεις πλήρους αναπνευστικής αδυναμίας καθώς και για περιπτώσεις συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, σέρβο αναπνευστήρων για την αντιμετώπιση του συνδρόμου κεντρικών απνοιών τύπου Cheyne-Stokes καθώς και μασκών.


Ο Στόχος μας

Βασικός μας στόχος είναι η ολοκληρωμένη κάλυψη των ασθενών με αναπνευστικά προβλήματα, αφενός με νέα τεχνολογικά προϊόντα σε άριστη σχέση τιμής-ποιότητας και αφετέρου μέσω της διαρκούς επιμόρφωσης του προσωπικού της εταιρείας μας που διασφαλίζει την υψηλή ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Τα 30 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης ενασχόλησής μας στον τομέα των αναπνευστικών συσκευών, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για τον επαγγελματισμό και την τεχνογνωσία μας.

Τι είναι το ΣΑΥ (Σύνδρομο Άπνοιας στον Ύπνο)

Η συχνότερη εκ των πνευμονικών παθήσεων, είναι το σύνδρομο άπνοιας στον ύπνο (ΣΑΥ), το οποίο χαρακτηρίζεται από συχνές παύσεις της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου, επειδή κλείνουν οι αεραγωγοί στο φάρυγγα.

Το ΣΑΥ είναι ένας σοβαρότατος παράγοντας κινδύνου για υπέρταση, καρδιαγγειακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια με σημαντικό ποσοστό έμμεσων θανάτων. Έντονο ροχαλητό, πονοκέφαλοι, πρωινή κόπωση και υπερβολική υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι τα πλέον συνηθισμένα συμπτώματα του ΣΑΥ.
Συνηθισμένα αίτια πρόκλησης του είναι η παχυσαρκία, το σχήμα και μέγεθος του φάρυγγα, η ρινική απόφραξη, το κάπνισμα, το αλκοόλ και τα υπνωτικά φάρμακα.

Η αποδεδειγμένα αποτελεσματικότερη θεραπεία για το ΣΑΥ, είναι η εφαρμογή συνεχούς θετικής πίεσης αέρα μέσω των αεραγωγών (CPAP). Κατά τη θεραπεία CPAP, η συσκευή παρέχει συνεχή ροή αέρα μέσω μάσκας η οποία προσαρμόζεται στη μύτη, με αποτέλεσμα η πίεση του αέρα να κρατάει το φάρυγγα ανοικτό κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Συνεργασίες

ResMed LTD

Από το 1992, η εταιρεία μας είναι επίσημος διανομέας στην Ελλάδα του Αυστραλιανού οίκου ResMed LTD, του μεγαλύτερου κατασκευαστή παγκοσμίως καινοτόμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων για τη διάγνωση, θεραπεία και διαχείριση ασθενών που πάσχουν από αναπνευστικές διαταραχές κατά τον ύπνο. Ήταν το 1981 όταν στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας ο καθηγητής Colin Sullivan, μετέπειτα ιδρυτής της ResMed, κατασκεύασε την πρώτη στον κόσμο αναπνευστική συσκευή CPAP για τη θεραπεία της άπνοιας στον ύπνο.

Embla Systems, Natus

Από το 2009, ο Αμερικανικός οίκος Embla Systems, Natus, μας έχει εμπιστευθεί την επίσημη  διανομή των κορυφαίων διαγνωστικών συστημάτων του στην Ελλάδα.

Löwenstein Medical Technology

Στις αρχές του 2015, ξεκινήσαμε την επίσημη συνεργασία με τον Γερμανικό οίκο Löwenstein Medical Technology, για τη διανομή των ποιοτικών προϊόντων που κατασκευάζει για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών διαταραχών που παρουσιάζονται κατά τον ύπνο (SDB).

Sefam

Διευρύνοντας τη γκάμα των συσκευών μας, η εταιρεία μας από τον Φεβρουάριο του 2018, ανέλαβε την αποκλειστική διανομή στην Ελλάδα, της επαναστατικής συσκευής Auto-CPAP S.Box™ από το Γαλλικό οίκο Sefam, ο οποίος με τη συμπλήρωση 30 ετών παρουσίας στην αντιμετώπιση του Συνδρόμου Άπνοιας στον Ύπνο, δημιούργησε την πλέον τεχνολογικά προηγμένη συσκευή CPAP στον κόσμο.

BMC

Αρχές 2011 αναλάβαμε την επίσημη διανομή των προϊόντων της μεγαλύτερης Κινεζικής εταιρίας στον κλάδο, που μας έδωσε τη δυνατότητα να προσφέρουμε μια αξιόπιστη και προσιτή λύση ως προς τη σχέση τιμής και ποιότητας.

 

Πιστοποιήσεις

Η εταιρεία μας έχει καθιερώσει και εφαρμόζει σύστημα διαχείρισης της ποιότητας κατά τα διεθνή πρότυπα ΕΝ ΙSO 9001:2015 & EN ISO 13485:2016 για τη διακίνηση και τεχνική υποστήριξη ιατροτεχνολογικών προϊόντων και παράλληλα εφαρμόζει τις απαιτήσεις της Υπουργικής απόφασης ΔΥ8δ/Γ.Π. οικ./1348/2004 αναφορικά με την Ορθή Πρακτική Διανομής Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων.

Εγγραφείτε στο NewsletterΕταιρεία

Γνωρίστε μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες εταιρείες στην Ελλάδα στο χώρο των αναπνευστικών συσκευών

Τηλέφωνο άμεσης εξυπηρέτησης

210 721 7762

© 2023 Raftopoulos. All rights reserved.